Recital-Lansare de carte Zalau-Cultura si spiritualitate 15 30 pm

În data de 3 octombrie, de la ora 15,30, la Galeria de Artă “Ioan Sima” va avea loc o lansare de carte – “Zalău – cultură şi spiritualitate”, carte in care apare si un articol intitulat Cuvant de suflet, semnat de Conf.univ.Dr. Oana Lianu. Artista Oana Lianu va concerta, dupa mai bine de 20 de ani, la Galeria de Arta Ioan Sima.
03.10.2013

 

Timp de aproximativ trei săptămâni, în perioada 2-18 octombrie, municipiul Zalău va fi gazda unui maraton de activităţi culturale. Muzică, poezie, artă plastică şi film. Acestea sunt coordonatele unei noi ediţii, a V-a, a Festivalului “Muza Fest” – festival care aduce la Zalău evenimente culturale de excepţie.

Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ) Sălaj şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, sub egida Consiliului Judeţean Sălaj organizează cea de a V-a ediţie a Festivalului “Muza Fest”. Potrivit organizatorilor, deschiderea festivalului va avea loc în data de 2 octombrie, începând cu ora 18, la CCAJ unde vor avea loc: un concert de muzică veche, expoziţie de pictură, expoziţie de grafică şi performance (prestaţie artistică) – Bandi David. În data de 3 octombrie, de la ora 15,30, activităţile vor continua la Galeria de Artă “Ioan Sima” cu o lansare de carte – “Zalău – cultură şi spiritualitate”, cu un concert coral, recital vocal instrumental, dar şi cu un workshop, film experimental, susţinut de Bandi David şi Andrei Bejan. Tot în locaţia amintită, în data de 6 octombrie, ora 18, va avea loc un concert de muzică veche – “Flauto Dolce” şi în 7 octombrie, de la ora 18, o întâlnire cu poeţii clujeni maghiari.
Activităţile culturale “Muza Fest”, pentru publicul zălăuan şi iubitorii de artă, vor continua, marţi 8 octombrie, de la ora 19, la CCAJ cu teatru Edith Piaf – “One women show” cu Anca Lăcusteanu în regia lui Sorin Misireanţu ; 9 octombrie, ora 17 la CCAJ Poesis – întâlnire cu poeţii sălăjeni. Tot la CCAJ, joi 10 octombrie, de la ora 18, va avea loc o expoziţie de pictură – Radu Breban, expoziţia simpozionului internaţional de arte vizuale din Jibou – “Arta în grădină”, dar şi un “Jazz Story” – prelegere cu prezentare audio- video susţinută de Virgil Mihaiu.

Workshopuri şi artă decorativă

În data de 11 octombrie, începând cu ora 18, la Galeia de Artă “Ioan Sima” va avea loc un Workshop de artă decorativă cu exerciţii de stil după ornamentica ceramicii din Zalău, susţinută de olarul Csibi Csaba şi invitaţii săi; 12 octombrie, ora 21, la Vila Vlad – concert de Jazz cu Gabriela Costa şi AlexMan; 15 octombrie, ora 17, la CCAJ – expoziţie foto şi prezentare cu proiecţii, susţinută de Eifert Jozsef; 16 octombrie, ora 15, Galeria de Artă “Ioan Sima” – lansare de carte, prezentare album de artă Ioan Sima şi în 17 octombrie, ora 17, Galeria de Artă “Ioan Sima”- expoziţie de pictură, Ştefan Pelmuş, curator Radu Vasile. Ultima activitate culturală, inclusă în cea de a V-a ediţie a ” Muza Fest” va avea loc, sâmbătă 18 octombrie, începând cu ora 19, la Galeria de Artă “Ioan Sima” cu proiecţii de filme şi prezentarea lucrărilor realizate la workshopul de film.
La Festivalul Artelor “Muza Fest” sunt aşteptaţi să participe toţi iubitorii de artă şi cultură din tot judeţul.

eveniment

Festivalul National al Datinilor de Craciun si Anul Nou pentru copii  

Presedintele juriului - Prof.Dr. Oana Lianu

Casa de Cultura a Sindicatelor Oradea

Vineri, 7 Decembrie ora 17

 

                                                                                                   

 

 

 

DreamFactory