Targul International de Turism Viena Messe Wien 19 pm

Ambasador cultural al Romaniei
16.01.2015

Târgul Internaţional de Turism de la Viena, eveniment la care au participat 700 de expozanţi din 70 de ţări, a avut printre expozanţi şi Primăria Oradea care a fost prezentă nu doar prin oferta de turism „Capitala Art Nouveau și a Băilor termale din România” ci şi prin cea de cultură tradiţionale, reprezentată de artista Oana Lianu.

Pentru că Primăria Municipiului Oradea a considerat că artista va da o notă de culoare aparte evenimentului, la Târg a fost invitată şi Oana Lianu. Astfel, pe 16 decembrie, aceasta a susţinut un concer răsunător care i-a încântat pe toţi cei prezenţi.

 

„Am cântat folclor românesc bihorean şi din toate zonele ţării, iar între reprizele folclorice am inserat şi muzică clasică şi de cafe concert din repertoriul internaţional. Valsurile lui Strauss şi tangourile cântate cu naiul şi vocea, în limba germană, s-au bucurat de apreciere unanimă”

a povestit Oana Lianu.

Alături de ea, au mai cântat sotul artistei, Prof.Petrică Popa (taragot), Mitică Negrean (vioară şi vioară cu goarnă) şi Cătălin Iancău (pian).

Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat viceprimarul Ovidiu Mureşan, city managerul Eduard Florea, şeful biroului de promovare turistică a României în Austria, Simi Giurcă, dar şi reprezentanţii Ambasadei Române din Viena, ai Institutului Cultural Român şi alte personalităţi austriece şi române.

Ichim Vasilică

 

eveniment

Recital extraordinar

Olimpiada Nationala de Biologie

Teatrul de Stat Regina Maria Oradea

21 Aprilie 5 pm

 

                                                                                                   

 

 

 

DreamFactory